Samentuin officieel geopend

13 maart 2023

De Samentuin Van Gogh is verhuisd. Vanaf nu is de tuin te vinden op een stuk grond achter de H.Lambertuskerk. Kinderen van basisschool De Vincent plantten er vrijdagmiddag symbolisch een boompje samen met wethouder Ger de Weert.

Met de verhuizing kwam een eind van een best langdurige zoektocht van Wijkbelang Centrum Oost naar een nieuwe stek. De Samentuin leek dakloos te worden. De buurtmoestuin moet de Anna van Berchemlaan verlaten vanwege nieuwbouw. Ook de kleuters van De Vincent zouden dan hun moestuintje verliezen.

Gelukkig blijft de tuin dankzij de welwillende medewerking van de H.Mariaparochie behouden voor de wijk en behoudt die ook echt een centrale plek zei wethouder Ger de Weert bij zijn toespraak tijdens de heropening van de tuin. ,,Het is mooi en goed dat kinderen op deze manier leren waar groenten vandaan komen. Bovendien verbindt het jong en oud, want van de opbrengst van de tuin wordt bijvoorbeeld soep gemaakt waar de kinderen van de Vincent van genieten tezamen met de oudere wijkbewoners in De Linde.”

Andere berichten