Stichting Ambulance Wens helpt wensen mogelijk maken!

De H.Maria Parochie gaat zich komend jaar inzetten voor Stichting Ambulance Wens. Enkele leden van het Caritas bestuur en enkele vrijwilligers gaan hun beste beentje voor zetten om er een mooie activiteit van te maken. Ook in Etten-Leur hebben we vrijwilligers die hieraan hun vrije tijd geven. Kijk hoe jij kunt helpen deze actie tot een succes te maken. 

Wat is Stichting Ambulance Wens? 

Stichting Ambulance Wens is opgericht door Dhr. Kees Veldboer. Hij is ambulancechauffeur die in 2007 een rit moest maken met een ernstige zieke zeeman. Hij maakte een omweg via het Vlaardingse havenhoofd. Hij bemerkte dat de zeeman er een intens geluk aan beleefde om de zee nogmaals te zien. Kees regelde een rondvaart door het Rotterdamse havengebied voor deze ernstig zieke zeeman, en het idee voor Stichting Ambulance Wens was geboren.

Op dit moment in November 2019 zijn er al in totaal 13.345 wensen vervuld!! De gasten die terminaal ziek zijn en nog graag iets willen ondernemen wat zij zelf niet mee kunnen uitvoeren kunnen opgegeven worden om dit uitstapje / wens gratis uit te voeren. Natuurlijk liggen zij prima verzorgd op een brancard om zo veel mogelijk te genieten en zoweinig mogelijk energie te hoeven gebruiken. Ook gaat er deskundig- en professionele verzorgers mee om dit alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wat doen wij voor Stichting Ambulance Wens?

Met een werkgroep proberen we zoveel mogelijk groepen, organisaties, verenigingen te bereiken om geld bij elkaar te krijgen. Dit geld besteden we aan de aankoop van voorwerpen die gebruikt worden bij de Stichting Ambulance Wens.  

We sparen voor:

AED                           € 5000

Concentrator            €4500

Tilstoel                      € 800

Koelbox                     € 450

Verbandkoffer          € 150

PO/Urinaal                € 150

Verschillende groepen, zoals 1e Communie- en Vormselgroep zullen uitgenodigd worden om een activiteit te organiseren waardoor een item aangeschaft kan worden.

Achter in de Lambertus- en Petruskerk en in het Anbarg en Kloostergaard zullen we beeldend laten zien wat er al bijeen gespaard is, zodat u dit op de voet kunt volgen.

Doet u ook mee?

Wilt u helpen deze actie tot een succes te maken? Doneren kan via onderstaande gegevens:

Bankrekening: NL45RABO0114826196 t.n.v. PCI Mariaparochie o.v.v. Ambulance Wens

Of

Via deze link: o.v.v. Ambulance Wens

Mocht u vragen hierover hebben of misschien zelf een wens indienen kunt u contact opnemen met: 

Stichting Ambulance Wens

Email: info@ambulancewens.nl
Website: www.ambulancewens.nl

Bezoekadressen

De Petruspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur open. De Lambertuspastorie is op geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 -12.00 uur

  • Lambertuskerk
  • Stationsstraat 19a
  • 076 - 5012281
  • Petruskerk
  • Lange Brugstraat 32
  • 076 - 5012385