Stichting BAJA. Het jaarproject van H. Maria Parochie

Het komende kerkjaar, vanaf november 2020, loopt er een nieuw jaarproject in de H. Maria Parochie.

Zo was het laatste project Stichting Ambulance Wens  ‘dichtbij’, en hebben we nu weer een project Stichting BAJA ‘veraf’ gekozen. Een project waarvan we zeker weten dat ons geld direct- en goed terecht komt.

Komend jaar gaan we collectes houden in de kerken van de Maria Parochie voor een nieuw project van Stichting BAJA(Bouwen Aan voor en met Jeugd in Afrika) Stichting BAJA houdt zich vanaf 2004 bezig met activiteiten, die de toekomst voor de jeugd in Kenia verbeteren. ‘Wie de jeugd heeft de toekomst’, is een grote leidraad voor BAJA.

Meer informatie over stichting BAJA kunt u vinden op de site: https://stichtingbaja.nl/ 

Help mee een Caretakers House te bouwen

In Rangala staat een weeshuis waar kinderen uit heel West Kenia naartoe gebracht worden. In dit weeshuis, ‘Rangala Babyhome’, wonen nu veel wezen (varieert van 50 tot soms wel 100)

De kinderen worden gevonden voor de deur van het weeshuis, in een maisveld, of langs de kant van de weg. Deze kinderen worden in het weeshuis opgenomen waar men zo liefdevol mogelijk voor het kind zal zorgen.

Bij het Rangala Babyhome (onderdeel weeshuis)woont een verzorgster welke verantwoordelijk is voor de zorg die buiten het weeshuis wordt geboden, bv in het ziekenhuis. En tevens voor de zieke kinderen zorgt als deze weer terug zijn.

Deze vrouw woonde in een oud huisje van golfplaten. Maar door de heftige regens is dat huisje helemaal kapot geregend. De golfplaten zijn poreus geworden. Dus het water komt door de platen heen en stroomt ook onder de muren door haar huisje. Zelfs onder haar bed door stroomt er dan regenwater.

Nu willen we voor haar een stenen ‘CARETAKERS HOUSE’ /ZORGMOEDER HUIS op een verhoging bouwen zodat het niet kapot kan gaan en ook niet meer kan overstromen door de heftige regens.

Deze verzorgster heeft eens 3 weken met een kindje op haar blote borst geleefd omdat het kindje steeds onderkoeld raakte  en niet zelfstandig warm  kon blijven. Er is namelijk geen stroom voor de werking van een couveuse. De huidige verzorgster heet Maria Goretti.

Hieronder ziet u een foto van het huisje wat we graag willen vervanegn.

Stichting BAJA | Hmaria

Hoe kunt u helpen?

Wilt u overwegen om een schenking te doen voor deze actie, dan kan dat op:

  • Bankrekening-nr: NL45RABO0114826196 tnv PCI Mariaparochie ovv Stichting BAJA 
  • Via de website van de Mariaparochie: ovv Stichting BAJA. Klik hier om te doneren via de website

Bezoekadressen

De Petruspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur open. De Lambertuspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur

  • Lambertuskerk
  • Stationsstraat 19a
  • 076 - 5012281
  • Petruskerk
  • Lange Brugstraat 32
  • 076 - 5012385