Stichting BAJA. Het jaarproject van H. Maria Parochie

Het komende kerkjaar, vanaf november 2020, hebben we een nieuw jaarproject voor de H. Maria Parochie.

Zo was het laatste project Stichting Ambulance Wens  ‘dichtbij’, en hebben we nu weer een project Stichting BAJA ‘veraf’ gekozen. Maar wel een project waarvan we zeker weten dat ons geld direct- en goed terecht komt.

Komend jaar gaan we collectes houden in de kerken van de Maria Parochie voor een nieuw project van Stichting BAJA(Bouwen Aan voor en met Jeugd in Afrika) Stichting BAJA houdt zich vanaf 2004 bezig met activiteiten, die de toekomst voor de jeugd in Kenia verbeteren. ‘Wie de jeugd heeft de toekomst’, is een grote leidraad voor BAJA.

Meer informatie over stichting BAJA kunt u vinden op de site: https://stichtingbaja.nl/ 

Help mee een Caretakers House te bouwen

In Rangala staat een weeshuis waar kinderen uit heel West Kenia gebracht worden. In dit weeshuis, ‘Rangala Babyhome’, wonen nu veel wezen (varieert van 50 tot soms wel 100)

De kinderen worden gevonden voor de deur van het weeshuis of in een maisveld, of langs de kant van de weg. Dan worden deze kinderen in het weeshuis opgenomen en wordt er zo liefdevol mogelijk voor het kind gezorgd.

Bij dat Rangala Babyhome woont een vrouw die ’s nachts zorgt dat kinderen, die bijv. naar het ziekenhuis moeten, daar naar toe gebracht worden. Het ziekenhuis is niet ver weg, maar iemand moet de baby daarheen brengen.

Deze vrouw woonde in een oud huisje van golfplaten. Maar door de heftige regens is dat huisje helemaal kapot geregend. De golfplaten zijn poreus geworden. Dus het water komt door de platen heen en stroomt ook onder de muren door haar huisje. Zelfs onder haar bed door stroomt er dan regenwater.

Nu willen we voor zo’n speciale verzorgster een stenen ‘CARETAKERS HOUSE’ /ZORGMOEDER HUIS op een verhoging bouwen zodat het niet kapot kan gaan en ook niet meer kan overstromen door de heftige regens.

Deze verzorgster is dichtbij voor de kinderen, (zoals de ouders in de’ Ronald Mac Donald’ huizen in Nederland). Maar in een weeshuis hebben de kinderen geen moeder meer. Dus doet deze zorg moeder dat. Is er iets met een kind, dan zorgt zij dat het de nodige zorg krijgt

Zo heeft ze eens 3 weken met een kindje op haar blote borst geleefd omdat het kindje steeds onderkoeld raakte  en niet zelfstandig warm  kon blijven. Er is namelijk geen stroom om dat kindje in een couveuse te leggen. De mevrouw die dit momenteel doet heet Maria Goretti.

Stichting BAJA | Hmaria

Hoe kunt u helpen?

Wilt u overwegen om een schenking te doen voor deze actie, dan kan dat op:

  • Bankrekening-nr: NL45RABO0114826196 tnv PCI Mariaparochie ovv Stichting BAJA 
  • Via de website van de Mariaparochie: ovv Stichting BAJA. Klik hier om te doneren via de website

Bezoekadressen

De Petruspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur open. De Lambertuspastorie is op geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 -12.00 uur

  • Lambertuskerk
  • Stationsstraat 19a
  • 076 - 5012281
  • Petruskerk
  • Lange Brugstraat 32
  • 076 - 5012385