Nalaten

Geef iets door aan volgende generaties!

Vindt u het belangrijk dat ook uw kinderen en kleinkinderen kennis kunnen blijven maken van de kerk en met het werk van de kerk? Wilt u bepaalde zaken, zoals u die van uw ouders heeft gekregen, ook doorgeven aan de volgende generatie?

Stilstaan bij “het einde” is voor veel mensen moeilijk en een emotioneel gebeuren. Maar toch is het goed om even na te denken over deze laatste fase in uw leven. Wat wilt u, naast uw materiele bezittingen, nalaten aan de volgende generatie? Het kan een hoop onzekerheid en onrust bij uw nabestaanden wegnemen al u zelf uw laatste wil heeft vastgelegd in bijvoorbeeld een testament.


Uw parochie is een goed doel

Wij vinden het heel bijzonder als mensen hun betrokkenheid bij onze parochie laten blijken uit hun testament. Het betekent immers dat zij de parochie tijdens hun leven ook belangrijk hebben gevonden, er mooie momenten hebben beleefd en dit willen doorgeven aan volgende generaties. Onze parochie heeft al enkele malen in het verleden de vruchten mogen plukken van legaten en nalatenschappen. In alle eerbied willen wij u daarom ook attenderen op uw parochie als goed doel, dat u kunt opnemen in uw testament door een legaat of erfstelling. Als ANBI-instelling hoeft de parochie geen successierechten te betalen.

 

Wilt u meer informatie over het opstellen van een testament, legaten of erfstellingen, raadpleeg dan een notaris. Een eerste oriënterend gesprek is meestal kosteloos.

Alvast dank voor uw overweging!

Bestuur  H. Mariaparochie

 

Wilt u meer informatie:  

mail naar bestuur@hmaria.nl of bel ’s avonds naar 06-19583785.

Bezoekadressen

De Petruspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur open. De Lambertuspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur

  • Lambertuskerk
  • Stationsstraat 19a
  • 076 - 5012281
  • Petruskerk
  • Lange Brugstraat 32
  • 076 - 5012385