Eerste communie bij de H. Mariaparochie

Voor de eerste keer ter communie gaan is een bijzondere gebeurtenis. Elk jaar mogen weer vele kinderen, maar ook volwassen, voor het eerst deelnemen. Tijdens de eerste communie ontmoet je Jezus zelf, en verbind je je met de hele kerkgemeenschap. Iedereen die gedoopt is mag deelnemen aan de communie, meestal is dit rond het zevende of achtste levensjaar. Hiervoor is het belangrijk dat je jezelf inschrijft via onze website.

Inwijding in het christelijke leven

De officiële naam voor de communie is 'het sacrament van de eucharistie'. Eucharistie komt uit het Grieks en betekent ‘dankzegging’. De christelijke initiatie bestaat uit drie sacramenten, doopsel, eucharistie en vormsel. Een sacrament is een ritueel waarin God en mens elkaar ontmoeten en waarin God mensen 'goed doet'. Het is een werkzaam teken, er gebeurd iets.

De communieviering

Als we 'de eerste heilige communie' vieren betekent dit dat het de eerste keer is dat je gaat deelnemen aan de maaltijd van Jezus Christus. De eerste keer dat je een hostie ontvangt.

Waarom delen we altijd brood in een viering?

De laatste avond voordat Jezus dood ging zat hij te eten met zijn vrienden en Hij zei : "Blijft dit doen om aan mij te blijven denken." En dat doen we nu nog steeds : als vrienden onder elkaar delen we het brood van Jezus en vertellen we verhalen over zijn leven.

Hoe verloopt de voorbereiding op de Eerste Communie? 

Ter voorbereiding op de eerste communie zijn er verschillende bijeenkomsten op zondagochtend. Op deze dagen leren de kinderen Jezus kennen. Naast de kinderen worden ook de ouders betrokken bij de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. 

Inschrijven voor de Eerste Communie in 2022

Vanaf 1 november 2021 kunnen ouders hun kinderen uitsluitend via de website inschrijven voor de  Eerste Heilige Communie in 2022. In de Lambertuskerk zijn de data : 14 en 15 mei, in de Petruskerk op 21 en 22 mei.  Let op er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar per dag. Zondag 22 mei in de H. Petruskerk is inmiddels  'vol' Kies een locatie en vul daarna het formulier in om uw inschrijving te voltooien.

Bezoekadressen

De Petruspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur open. De Lambertuspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur

  • Lambertuskerk
  • Stationsstraat 19a
  • 076 - 5012281
  • Petruskerk
  • Lange Brugstraat 32
  • 076 - 5012385