Eerste communie bij de H. Mariaparochie

Voor de eerste keer ter communie gaan is een bijzondere gebeurtenis. Elk jaar mogen weer vele kinderen, maar ook volwassen, voor het eerst deelnemen. Tijdens de eerste communie ontmoet je Jezus zelf, en verbind je je met de hele kerkgemeenschap. Iedereen die gedoopt is mag deelnemen aan de communie, meestal is dit rond het zevende of achtste levensjaar. 

Inwijding in het christelijke leven

De officiële naam voor communie is sacrament van de eucharistie. Eucharistie komt uit het Grieks en betekent ‘dankzegging’. De christelijke initiatie bestaat uit drie sacramenten, doopsel, eerste communie en vormsel. Een sacrament is een ritueel waarin God en mens elkaar ontmoeten en waarin God mensen goed doet. Het is een werkzaam teken. De katholieke kerk kent in totaal zeven sacramenten. 

De communieviering

De eerste communie is een viering waarbij het de eerste keer is dat je als katholieke gelovige mag deelnemen aan de maaltijd van Jezus Christus. 

Het is Christus die in werkelijkheid naar ons toekomt 

om ons in Zich op te nemen. 

Het gaat om ontmoeting met Jezus. 

Laten we eucharistie vieren: 

Jezus ontvangen die ons in Hem verandert, 

maakt ons sterker. 

De Heer is zo goed en zo groot! 

Paul Fransiscus

Hoe verloopt de voorbereiding op de Eerste Communie? 

Ter voorbereiding op de eerste communie zijn er verschillende bijeenkomsten. Op deze dagen bereiden leren de kinderen Jezus kennen als Iemand die bij hen wil zijn. De aanwezigheid van Jezus mogen ze heel bijzonder ervaren in de Heilige Communie. Naast de kinderen worden ook de ouders betrokken en begeleid in de voorbereiding op de Eerste Communie. 

Wanneer vindt de Eerste Communie plaats?

Aanmelden voor 2020 is niet meer mogelijk.

Bezoekadressen

De Petruspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur open. De Lambertuspastorie is op geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 -12.00 uur

  • Lambertuskerk
  • Stationsstraat 19a
  • 076 - 5012281
  • Petruskerk
  • Lange Brugstraat 32
  • 076 - 5012385