Doopplechtigheid H. Mariaparochie Etten-Leur

Willen jullie je pasgeboren kindje verwelkomen in de geloofsgemeenschap? Of bent u nog niet gedoopt en wilt u dit uw doopsel ontvangen? Wij heten u van harte welkom in onze parochie. 

Het doopsel

Het doopsel is de toegangspoort tot het christelijk leven. We worden kind van God, volgeling van Jezus en lid van de kerk. Een belangrijke handeling bij de doop is het gieten van water over het hoofd terwijl de naam wordt aangeroepen van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Iedereen die nog niet gedoopt is, kan het doopsel ontvangen.

“Het Doopsel maakt het mogelijk dat Christus in ons leeft

en dat wij met Hem verbonden leven om in de Kerk samen te werken,

ieder volgens eigen staat,

aan de verandering van de wereld”.  

Paus Franciscus

De doopviering

In principe vindt een doopplechtigheid plaats tijdens een van de zondagsvieringen, dat is immers het moment waarop de geloofsgemeenschap samenkomt. 

Meer informatie

Alle eerder geplande data zijn momenteel geannuleerd in verband met het Coronavirus dat momenteel ieders  leven beïnvloedt.

 

Als u het onderstaande online formulier invult, dan neemt de parochie contact met u op zodra de situatie weer genormaliseerd is. We controleren de gegevens en leggen dan een doopdatum in overleg met u vast. Enkele weken voor de doop maakt de pastoor met u een afspraak voor een doopgesprek. 

Aanvraag Doopuittreksel

 

Formulier Aanmelden / Informatie dopen

* Deze velden zijn verplicht
Bezoekadressen

De Petruspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur open. De Lambertuspastorie is op Maandag en Vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur.

  • Lambertuskerk
  • Stationsstraat 19a
  • 076 - 5012281
  • Petruskerk
  • Lange Brugstraat 32
  • 076 - 5012385