Ziekenzalving ontvangen Mariaparochie Etten-Leur

Wat is ziekenzalving?

Wie ziek is heeft op een bijzondere wijze Gods’ genade nodig. Het sacrament van de ziekenzalving geeft hulp, steun en genade van de heilige Geest. De zieken hebben in het bijzonder Gods aandacht en zorg, en daarmee ook die van de kerk. Voor mensen die voor een levensgevaarlijke operatie staan, of mensen die aan het levenseinde zien naderen. Door de zalving met olie wordt deze zorg van God nog eens uitdrukkelijk uitgesproken. Daarmee is dit sacrament een hoopvol gebeuren.

Wanneer vraag ik de ziekenzalving aan?

U kunt de Ziekenzalving ontvangen als u hiertoe het verlangen uitspreekt; u hoeft hiermee niet te wachten tot het allerlaatste moment. Het is zowel voor de zieke als naaste omgeving fijner om het sacrament in volle bewustzijn te mogen meemaken en de kracht ervan te ervaren. Het sacrament kan tevens worden herhaald, bijvoorbeeld bij meerdere operaties, of bij mensen op hoge leeftijd waarvan de gezondheid achteruitgaat. 

Hoe vraag ik de ziekenzalving aan?

Wilt u hierover in gesprek met onze pastoor? Neem contact op met pastoor v.d. Laer via de bereikbaarheidstelefoon van de parochie: 06-50561813, ook bij dringende situaties kunt u bij ons terecht. 

Bezoekadressen

De Petruspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur open. De Lambertuspastorie is op alle werkdagen geopend van 10.00 tot 12.00 uur

  • Lambertuskerk
  • Stationsstraat 19a
  • 076 - 5012281
  • Petruskerk
  • Lange Brugstraat 32
  • 076 - 5012385